Order Form

Name:
Email Address:
Contact No. (if u don't mind)
Barangan yang ingin dibeli
Ingin bertanya? Sila ajukan soalan di sini.

create web form

Thursday, October 29, 2009

Krim gebu - Cologn Top


Kalau ada yang baca my blog, mungkin dah taw mengenai krim yang menggebukan wajah aku lately nih. *gebu sangat la pong kan??* ekekeke...

Ini la krim resia milikku!! Cologn Top namanya. Krim yang lebih ke arah foundation. Fungsinya cuma satu, menutup cela2 seperti bekas jerawat atau jeragat yang berada di muka.

Krim nih cuma satu warna jek taw! Nih ler warnanya. Kalo tengok dari segi warna, mesti semua gayat nak pakai coz nampak macam gelap jek, kan?? Yang berkulit cerah, takut nampak muka jadi gelap, yang berkulit gelap, mesti takut lagi nampak bertambah gelap, kan?

Tapi so far, kengkawan aku yang dah beli, tak kira cerah ke, gelap ke, nampak sesuai jek kat kulit dewang! Ramai juga pembaca blog yang dah beli krim nih dari aku. Thanks ya!!!

Krim nih diimport dari Jepun. So, kat situ jek pon kita leh tengok, pelakon2 Jepun semua nampak gebu2 jek, kan?

Owh ya, lupo nak kabo, aku kenal dan beli produk nih daripada jurumekap artis. Aku kan bz bodi bila tengok muka orang gebu jek, then aku tanya la produk apa yang dia pakai, dia perkenalkan produk nih, bila aku pakai, serasi la pulekkkkkkkkk!!! Hehehehe....

Suka la nak diingatkan pada semua, kalo pakai krim nih semata2, tapi kalo tak pakai bedak, tak gebu jugak taw!!!

Jadi, selepas memakai krim nih, kena la sapu dengan bedak compact. Bila dah abeh mekap, last skali kena la sapu plak dengan loose powder, maka akan bertambah2 gebu la kulit muka dibuatnya.

Petua Tipah

1) Cuci muka dengan sabun Eumora

2) Basahkan span, sapukan krim Cologn Top pada wajah. (Boleh pakai span kering atau pun basah, ikut keselesaan)

3) Pakai concealer (jika perlu untuk menutup parut yang sangat ketara)

4) Cover dengan compact powder

5) Pakai la blusher ke, mascara ke...touch up kasik lawa

6) Last skali, baru pakai loose powder

Nasihat Tipah

Kalo nak beli compact powder dan loose powder, pastikan sedikit cerah atau sama tona dengan warna kulit. Jangan pilih warna yang gelap, kelak muka nampak kusam.

Tipah cadangkan

Sesapa yang berminat nak menjaga kulit dari dalam, gunakan sabun Eumora. Memang sangat bagus sabun nih. Kena guna sabun nih secara kerap dan berterusan, baru nampak kesannya. Kalo setakat pakai seketul, then berhenti, baek tak yah mulakan.

Sesapa yang berminat dengan krim Cologn Top ni plak, boleh la email kat aku ye!

Sekian tips2 dari Tipah. Harap dapat membantu!

Nota kaki bangku: Memang suka tengok orang cantek!!!

Photobucket

3 comments:

mizzwaniey said...

SIS. Cream tu brapa hengget.. n sabun eumora sis jual brapa.. :0

tipahvogue said...

meh email akak meh!! isi form kat atas tu eh???

ieya said...

hello kak, cologn top tu still available tak?